Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- پژوهشگر برجسته فرهنگ معاصر می گوید: تبدیل باغ نگارستان دانشگاه تهران، محل حضور بزرگانی همچون دکتر قریب و پروین اعتصامی‌ها، به کافی شاپ و سفره خانه، بی‌حرمتی به بزرگان فرهنگ است.

احمد محیط طباطبایی روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، با دعوت به حفظ احترام ارزش های تاریخی و فرهنگی اماکن، قدمت آنها را دستمایه یک مزیت خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: وقتی با فضای یک مسجد، مدرسه، دانشگاه یا فروشگاه قدیمی مواجه هستیم، باید سعی کنیم که کاربری آن به همان روال ادامه پیدا کند اما در شرایط کنونی عده‌ای تصور می‌کنند اگر عمری بر یک مکان فرهنگی گذشته است، باید کاربری آن را تغییر دهند.
محیط طباطبایی ادامه داد: ما در امتداد خیابان کوشک لاله زار، هتل قدیمی کاروان را داشتیم که آن را با این قدمت و تاریخچه تخریب کرده، تبدیل به کارگاه و انبار می‌کنند و به صاحبان آن مجوز می‌دهند تا در یک نقطه دیگر هتلی تازه تاسیس کنند؛ این کار ضدفرهنگ و میراث ملی است.
رئیس ایکوم (کمیته غیردولتی موزه‌ها) ایران گفت: ما مدرسه تاریخ شوکتیه بیرجند یا مدارس قدیمی بوشهر را به بهانه نوسازی تغییر کاربری می‌دهیم یا اگر بخواهیم لطف زیادی به آنها کنیم مانند دارالفنون آن را به موزه تبدیل می‌کنیم در حالی که بهترین حالت ممکن آن است که کاربری این مکان‌های قدیمی به عنوان مدرسه یا هرچیز دیگری که قبلا بوده حفظ شود؛ با این کار ارزش‌ها چندبرابر شده و هم ظرفیت موزه‌ای آنها باقی است.
این پژوهشگر فرهنگ، عنوان کرد: چرا آموزش و درس در مدرسه دارالفنون که مهمترین مدرسه تاریخی کشور ما محسوب می‌شود و نشان از یک دوره مهم تغییر و تحولات آموزشی کشور دارد یا مسابقات فوتبال در ورزشگاه امجدیه باید تعطیل شود؟
وی اضافه کرد: چرا فروشگاه فردوسی در خیابان فردوسی با آن قدمت تبدیل به بانک می‌شود؟ آن وقت صندوق پس انداز بانک ملی ایران که فرهنگ بانک و پس انداز معاصر را به مردم یاد داده تعطیل و تبدیل به موزه می شود؟
محیط طباطبایی تاکید کرد: موزه یک مکان با چند تا شیء نیست بلکه نگاهی به عملکرد پیرامونی ماست که ارزش‌های گذشته را برای آینده حفظ می‌کند.
وی گفت: باغ نگارستان تهران هم که مدت کوتاهی است کاربری‌های جدید نامانوسی پیدا کرده، باغی است که از زمان مشروطه به بعد مرکز ثقل فعالیت‌ها، جریان‌ها و تحولات فرهنگی کشور است.
مشاور پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اظهار داشت: اولین مدرسه عالی فلاحت کشور در این باغ تشکیل شد و در بخشی از آن که مدرسه صنایع قدیمه است، معاونت سینمایی شکل گرفته است.
وی گفت: مدرسه هنرهای مستظرفه هم در شکل موزه هنرهای ملی باقی مانده است.
قسمت شمال باغ نگارستان در دوره پهلوی اول دارالمعلمین و دانشسرای عالی شد و با تاسیس دانشگاه تهران به سال 1313 این مکان به آنجا ملحق می‌شود و هم اکنون دارالمعلمین با عنوان دانشگاه تربیت معلم یا خوارزمی در تقاطع خیابان مفتح و انقلاب واقع شده است.
محیط طباطبایی یادآورشد: در باغ نگارستان فعالیت‌های مهمی همچون نگارش لغتنامه دهخدا انجام شده و بعدها شخصیتی مانند دکتر غلامحسین صدیقی آن را به دانشکده علوم اجتماعی و مرکز مطالعات علوم اجتماعی تبدیل می کند. شخصیت‌های فرهنگی درخشانی همچون مرحوم دکتر حسن حبیبی از فارغ التحصیلان همین دانشکده بوده و همین کالبد را حفظ می کنند یا دکتر محمود روح الامینی که فارغ التحصیل همین دانشسرای عالی است.
وی تصریح کرد: چرا باید کتابخانه ای که مرحوم پروین اعتصامی ریاست آن را به عهده داشته، دیگر کتابخانه نباشد؟ چرا دفتر ریاست دانشگاه تهران هم اکنون نباید همان جایی باشد که دفتر رئیس قدیم این دانشگاه یعنی دکتر علی اکبر سیاسی قرار داشته است؟
او اظهار داشت: فضای باغ نگارستان با کمال تاسف بنا به تصمیم مسئولان این دانشگاه، تبدیل به کافی شاپ شده است؛ دفتر دکتر صدیقی اکنون به نگارخانه تغییر کاربری داشته و محل کتابخانه به سفره خانه تبدیل شده است؛ مردم نباید اینجا را که روزی مرحوم عبدالعظیم خان قریب در آن درس می خوانده به عنوان جایی برای خوردن شربت و کافی شاپ به یاد بیاورند.
پژوهشگر فرهنگ معاصر گفت: قرن ها است که دانشگاه سوربن پاریس همچنان فضاهای دست نخورده دارد یا دانشگا‌ه‌های اکسفورد و هاروارد هنوز هم بعد از چند قرن به فعالیت قدیم آموزشی خود مشغول هستند و این مساله حفظ قدمت و اصالت تاریخی حتی بر اعتبار آنها افزوده است.
به تازگی در ضلع شمال غربی باغ نگارستان که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده، کافه‌ای ساخته شده که به عرصه و منظر تاریخی- فرهنگی این باغ ارزشمند آسیب رسانده است.
هرچند که «اداره کل میراث فرهنگی استان تهران» و «مدیریت بافت و بناهای تاریخی شهر تهران» ساختِ این کافه را غیرقانونی و فاقد مجوز اعلام کرده‌اند اما مدیریت باغ نگارستان از تمکین به نظر این دو مرجع ذیصلاح خودداری کرده و به ساخت‌و‌ساز غیرقانونی در یکی از زیبا‌ترین باغ‌های تاریخی و فرهنگی پایتخت ادامه داده است.
فراهنگ*3079*9053*1834

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث فرهنگي باغ نگارستان دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۸۹۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار نخستین مدرسه طرح ترافیک کشور در کرمانشاه

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه از آغاز به کار نخستین مدرسه طرح ترافیک کشور با ابتکار پلیس کرمانشاه در مدرسه شهید بهشتی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، سردار مهدی حاجیان در مراسم آغاز به کار مدرسه طرح ترافیک کرمانشاه با ابراز خرسندی از ایجاد مدرسه طرح ترافیک کرمانشاه، اظهار کرد: موضوع ترافیک یک موضوع اجتماعی است که اگر فرهنگ آن را رعایت نکنیم با مشکلاتی روبه‌رو خواهیم شد.

وی افزود: فرهنگ ترافیک جزو آن دسته از مسائلی است که اگر از همان سنین ابتدایی آموزش‌های لازم در خصوص آن ارائه شود فرد در بزرگسالی می‌آموزد که در هر شرایطی ملزم به رعایت قوانین و دستورالعمل‌های مربوط به حوزه رانندگی است.

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه با اشاره به فوت ۴۸۵ نفر در سوانح رانندگی سال گذشته در جاده‌های درون و برون‌شهری استان کرمانشاه، خاطرنشان کرد: در این حوادث بیش از ۵۱۰۰ نفر هم زخمی شدند.

حاجیان اضافه کرد: سال گذشته ۱۱ هزار و ۳۵۰ فقره تصادف خسارتی نیز در راه‌های درون و برون شهری کرمانشاه به وقوع پیوست تا جدی‌تر از همیشه به فکر رفع نواقص و کاهش سوانح رانندگی باشیم.

وی با اشاره به نقش بسیار مهم مردم، دانش آموزان و خانواده‌های آن‌ها برای کاهش سوانح رانندگی گفت: ایجاد مدرسه طرح ترافیکی و آموزش دانش آموزان کمک خواهد کرد که در سال‌های آتی شاهد کاهش معنادار تصادفات و در عین حال افزایش فرهنگ ترافیکی در استان باشیم.

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه از همراهی اداره کل آموزش و پرورش و شهرداری برای کمک به پلیس در اجرای مدرسه طرح ترافیک قدردانی کرد و افزود: این اقدام حرکت جدیدی در سطح کشور محسوب می‌شود و نتایج آن باعث جلوگیری از بسیاری آسیب‌ها از جمله کاهش سوانح رانندگی خواهد شد.

کد خبر 751515

دیگر خبرها

  • یمن پیشتاز مبارزه با استکبار است و باید به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب انتخاب می‌شد
  • فعالیت‌های قرآنی دانشجویی به ۱۰ برابر هم برسد کافی نیست
  • افتتاح آرش مال نقطه عطف توسعه تجاری فرهنگی منطقه آزاد انزلی
  • مشارکت دانشگاه‌های تهران در اجرای دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی
  • سرمایه گذاری در حوزه‌ گندم‌ به یک فرهنگ اقتصادی در کردستان تبدیل شود
  • اقدامات فرهنگی باید از سطح مدرسه آغاز شود
  • اقدامات خوبی برای اصلاح فرهنگ ترافیک کرمانشاه صورت گرفته است
  • آغاز به کار نخستین مدرسه طرح ترافیک کشور در کرمانشاه
  • تجلیل از چهل سال خدمات علمی و فرهنگی استاد دانشگاه تهران
  • تقدیر از معلم باید به فرهنگ همگانی تبدیل شود